7 tips voor een geslaagd teamevent

Oogst applaus met je teambuilding!

Jij bent een ezel. Yep. Je leest het goed. Een ezel. Zo eentje van het soort dat zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot. Of aan de steen die een balkende collega een stevige buil opleverde. Bij de (volgende) teambuilding die jij organiseert, zal het er dus boenk op zijn. Met de zeven tips van FarmFun plan jij moeiteloos een teamevenement waarover ze nog héél lang zullen napraten.

Tip 1 | Kom vroeg uit de veren

Slaap jij graag lekker lang uit? Geen probleem, als je voor de organisatie van je teambuildingevent maar vroeg uit de veren bent. Want een boeiende dag met je collega’s zet je niet zomaar een-twee-drie op poten. Daar moet je op tijd aan beginnen. Zeker als je de mensen met wie je elke dag samenwerkt, een unieke belevenis wilt schenken. De tofste events op de leukste locaties zitten het snelst vol. Wees er dus als de kippen bij!

  • Start minstens vier maanden vooraf met de planning van je teambuilding.

Zit je met een krappere timing? Dan ben je natuurlijk ook nog welkom bij FarmFun. Wij doen er alles aan om je een geslaagde teambuilding te bezorgen.

Tip 2 | Ken je pappenheimers

De ideale teambuilding voldoet aan de verwachtingen van de deelnemers. Tof dat jij een voormiddagje abseilen in een vulkaankrater of een namiddagje bijenbaarden maken georganiseerd hebt. Maar als je collega’s weinig avontuurlijk aangelegd zijn, of niet uitblinken in fysieke paraatheid, dan zul je weinig lofbetuigingen ontvangen. Ken dus je pappenheimers en gooi geen parels voor de zwijnen. Dat is niet leuk voor de parels. En waarschijnlijk ook niet voor de zwijnen.

  • Breng de interesses en persoonlijkheden van de deelnemers in kaart.

Bij FarmFun lossen we dit op door een teambuildingpakket samen te stellen met héél veel variatie. Zo spelen we in op de interesses en sterktes van elke deelnemer.

Tip 3 | Vermijd hooimijten

Een teambuilding kan verschillende doelstellingen hebben. Samenwerking stimuleren, kennis overdragen of gewoon een dagje fun hebben met het team. Je doel bepaalt samen met je publiek wat het ideale event is. Als je niet weet wat je met je teambuilding wilt bereiken, is het gemakkelijker om een naald in een hooimijt te vinden dan een goede teambuildingactiviteit te selecteren uit het grote aanbod. Laat dus rondzooien in hooimijten over aan ferme boerendochters en flinke boerenzonen en ga met een duidelijk doel in je achterhoofd efficiënt op zoek naar een event.

  • Weet wat je wilt bereiken.

Bij FarmFun hebben we een jarenlange ervaring in teambuildings. Overweeg je een teamdag bij FarmFun? Vraag dan gerust ons advies!

Tip 4 | Denk vleeskoeien

Mensen zijn gewoontedieren. Ze houden van routine. Tot je dat principe toepast op een teambuildingevent en nog maar eens gaat voor het traditionele fietstochtje met aansluitend een barbecue. Dan steekt het geklaag gegarandeerd de kop op. Kom dus verrassend uit de hoek. Een uitgemolken koe geeft geen melk, hoe hard je ook in de uier knijpt. Blijf daarom ver weg van de klassiekers en laat melkkoeien voor wat ze zijn. Denk vleeskoeien. Denk events met heel wat ‘pak aan’ en schenk je collega’s een evenement waarin ze – op hun maat – eens stevig hun tanden kunnen zetten.

  • Denk out of the box en kom met iets vernieuwends.

Koeknuffelen, een mix van spannende farm games, bumperballen … kan het nog meer out of the box? 😉

Top 5 | Vergelijk appelen met appelen

Heb je de ideale teambuildingactiviteit gevonden, maar moest je even bekomen toen je de prijs zag? Wees er dan zeker van dat je appelen met appelen vergelijkt. Informeer je goed over wat wel en wat niet inbegrepen is in de prijs. Zo voorkom je onaangename verrassingen of ontdek je dat die op het eerste gezicht dure prijs, best haalbaar is. Een wilde rivier afglijden in een zelfgemaakt bootje kan bijvoorbeeld heel leuk zijn, maar als ook het vervoer terug naar het beginpunt en een lekker pastabuffet in de prijs inbegrepen zijn, dan krijgt zo’n activiteit meteen een extra dimensie.

  • Staar je niet blind op de prijs en denk aan het totaalplaatje.

Bij FarmFun krijg je een transparante offerte waarbij je precies weet wat je betaalt voor welke extra.

Top 6 | Wees voor het donker op stal

Je collega’s zijn niet alleen werknemers van een bedrijf. Ze zijn vaak ook ouders of partners. Het gevolg? De kans is groot dat ze ’s avonds graag op tijd terug thuis zijn. Haal het enthousiasme over je perfect gekozen activiteit niet onderuit door te lang beslag te leggen op de tijd van je collega’s. Communiceer vooraf duidelijk over het begin- en einduur en probeer voor het donker weer thuis te zijn. Maar denk ook aan de ‘plakkers’ en voorzie een plaatsje waar die hun teambuildingervaring – eventueel op eigen kosten – kunnen maximaliseren door er na de officiële activiteit gezellig te blijven keuvelen.

  • Spreek een duidelijk begin- en einduur af en maak het niet te laat.

Wij stellen graag een leuk programma voor je bedrijf samen met duidelijke tijdstippen. Maar de dag zelf houden wij ons oog wel op de klok. Want de bedoeling is natuurlijk dat jij en je team zoveel plezier maken dat jullie de tijd uit het oog verliezen!

Top 7 | Doe aan voor- en nazorg

Een geslaagde teambuilding begint enkele dagen voor de geplande datum. Breng vooraf al wat animo en zorg voor een leuke teaser. Zo prikkel je jouw collega’s en wek je enthousiasme op. Is de activiteit voorbij? Hou dan de beleving levendig. Hoe? Door op te roepen om foto’s te delen, quotes te verzamelen en initiatieven te nemen om de positieve vibe door te trekken. Succes gegarandeerd!

  • Creëer een leuke buzz rond je teamevent, zowel voor als na de grote dag.

Wij maken tijdens je teamdag heel wat leuke foto’s en die bezorgen we de dag nadien aan elke deelnemer die dat wenst.

Mensen per jaar
Teambuildings per jaar
Enthousiast team
Fun

Ben je op zoek naar een leuk teambuildingactiviteit waar je deze tips kan toepassen?

Neem gerust contact op

Ben jij op zoek naar een leuke, originele en alternatieve teambuildingactiviteit? Ontdek dan het aanbod en de mogelijkheden van FarmFun. Neem contact op voor meer informatie.

Gratis eBook

7 tips voor een geslaagd teamevenement

Laat je e-mailadres achter en ontvang ons gratis eBook: 7 tips voor een geslaagd teamevenement