Mensen samenbrengen in een toffe sfeer, dat is één van de specialiteiten van FarmFun! Maar wat nu het coronavirus in het land is?

Momenteel wordt verplicht om twee types activiteiten af te lassen: grote indoor activiteiten met meer dan 1.000 aanwezigen en activiteiten voor 65- plussers. Daarbuiten is het aangeraden om uit de buurt van zwakke personen te komen. Outdoor en indoor activiteiten met < 1000 aanwezigen kunnen plaatsvinden maar er moeten voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Iedereen is principe vrij om te beslissen welke events wel of niet worden bijgewoond of georganiseerd. We vragen wel om minstens enkele voorzorgen te nemen:

 • Was je handen regelmatig grondig met water en zeep. Op onze locaties zijn er handenwasplekken ingericht en zullen ook handontsmetting gels worden aangeboden. Hecht even extra belang aan hygiëne.
 • Hoest of nies in je binnenkant van je elleboog of in een zakdoek die je weg werpt. Het virus zou zich vanaf een besmet persoon kunnen verspreiden door opname via mond, neus of ogen. Als je niest komen de druppels tot anderhalve meter ver en dwarrelen neer op dingen die een ander misschien vast neemt.
 • Blijf in uw kot” als je ziek bent of ziektesymptomen vertoont!!
 • Vermijd nauw contact met personen
  • Gebruik zo veel mogelijk grijp tangen bij eten in buffetvorm
  • Raak geen voedsel met je handen aan waar ook anderen van moeten eten (bv broodjes)
  • Deel zo weinig mogelijk spullen met anderen. Het is ook geen goed idee om eens aan het biertje van je koe-llega te nippen
  • Beperk het handen geven en dicht op elkaar is not-done.

Onze boerderijen zijn momenteel laag risico: de activiteiten vinden buiten plaats of in goed verluchte stallen en schuren waardoor er weinig infectiedruk heerst. Wellicht minder dan op jouw kantoor. Er is ook geen massa volk maar vooral mensen uit je eigen dagdagelijkse omgeving.

 

Hoe zit het nu met mijn boeking?

Wil je toch je reservatie annuleren of verplaatsen? Geen probleem! Ongeacht de reden is dit uiteraard mogelijk. Afhankelijk van hoe ver vooruit deze reservatie gepland staat kunnen hier wel kosten voor aangerekend worden. Voor een annulatie is dit meestal 75% en voor een verplaatsing veelal 10%. Dit bedrag is een tegemoetkoming in de kosten voor de administratieve handelingen, afzeggingen van de traiteur, het missen van andere reservaties en dergelijke meer. Of je al betaalde of niet staat hier los van.

Als organisator zullen we steeds de adviezen van de overheid respecteren. We willen ten alle tijden bijdragen tot het beperken van het aantal besmettingen. In dat geval spreken we van overmacht.

 

Angst is een slechte raadgever.

3 tips:

 • Luister naar experts. Ga niet te veel zelf op zoek naar informatie over corona op het internet. Besteed vooral aandacht aan wat de experts en de overheid aan informatie verspreiden.
 • Bang zijn is normaal. De angst die je misschien voelt opkomen als je aan corona denkt, is niet de werkelijkheid. Het is maar een gevoel en het zegt niets over hoeveel dreiging er echt is.
 • Angst is besmettelijk. Als je veel met mensen spreekt die bang zijn, dan word je zelf ook bang. Zoek dus mensen op die rustiger zijn, dan heeft dat vaak ook een positief effect.

Voor meer informatie over Covid-19 kan je hier terecht: https://www.info-coronavirus.be/nl/

 

Denk je er toch over na om een teambuilding voor te bereiden? Download hier dan alvast je gratis inspiratie gids.