Je collega hangt aan een levensgrote koeienstaart, terwijl je de elastiek van je kakapult – dat lees je goed – strak gespannen houdt. Kan je de koe raken? Of wijkt het schot af op de collega die van links naar rechts zwaait? Op de teambuildingboerderij van FarmFun, het geesteskind van Caroline Van Dijck en Patrick Weltjens, is dit tafereel dagelijkse kost.  

Midden in de velden van Bocholt kan je in ware boerderijstijl je collega’s beter leren kennen. Dat van die boerderij mag je best letterlijk nemen. De terreinen van FarmFun worden geflankeerd door een melkveeboerderij waar Caroline en Patrick dagelijks nog om stipt 5.00u aan de uiers staan. Daarnaast kan FarmFun tot 300 personen tegelijkertijd laten grazen op hun teambuildingweides. Een gezellige drukte!

“Het idee voor FarmFun is ontstaan toen er steeds meer interesse kwam voor ons gastenverblijf. We wilden dat niet uitbreiden, maar waren wel op zoek naar een andere uitdaging. Die kreeg een concrete invulling toen Caroline toevallig op een Nederlandse boerderij verzeild raakte waar ook animatie- en teambuildingactiviteiten worden georganiseerd”, vertelt Patrick.

Caroline vult aan: “In eerste instantie richtten we ons op kinderfeestjes, maar al gauw kregen we de vraag van een klant of we dat ook met volwassenen deden. We zegden toe, de klant was erg tevreden en er volgde zelfs een tweede boeking. Toen ging de bal aan het rollen!”

Boerderijbeleving

In 2015 nam het koppel een specialist onder de arm en werkten ze een volledig activiteitenprogramma uit op maat van bedrijven. “De boerderijbeleving moest daarbij wel steeds centraal staan. Hier zal je zeker niet de grote luxe ervaren, maar dat hoort ook zo op een boerderij. Je moet het hooi in de schuur voelen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn”, zegt Caroline.

De opdrachten, de spelen en de inkleding van het domein liegen er niet om. Op het ene moment bedien je de kakapult, terwijl je niet veel later met een eigenzinnige vierwieler de veestallen binnenstormt om levensechte koeien van water te voorzien. Patrick toont tijdens de rondleiding bovendien trots een nieuwe aanwinst: het zaadcelspel. Een kronkelende metalen constructie waar je zaadcellen naar de baarmoeder moet loodsen. Je kan het koppel en hun team alvast geen gebrek aan creativiteit verwijten.

Koe-llega’s

De activiteiten van FarmFun zijn opgedeeld in drie pijlers: FarmFun for Kids, FarmFun for Friends en FarmFun for Business. “Op het einde van de rit willen we dat iedereen tevreden is met zijn bijdrage aan het eindresultaat. We willen dat collega’s van een bedrijf zich voor een dagje koe-llega’s voelen. Door superleuke denk- en doe-opdrachten krijg je meer teamgeest en ga je nog beter met elkaar koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen”, verduidelijkt Caroline.

Verlof Kick-Off

Wanneer we naar de koe-komst vragen, windt Caroline er geen doekjes om. “In 2017 kregen we bij FarmFun 6.000 mensen op bezoek voor een teambuilding, waardoor we onze maximumcapaciteit benaderen. Daarom openen we deze maand een tweede FarmFun in Essen. Hiervoor werken we samen met een franchisenemer. En op 29 juni pakken we uit met de Verlof Kick-Off, een teambuilding-competitie voor bedrijven”, klinkt het ondernemend.

Wie?
Caroline Van Dijck en Patrick Weltjens

Wat?
FarmFun

Dagelijkse kost?
Organiseren van koe-le teambuildings op de boerderij voor bedrijven en verenigingen

Tekst: Jeroen Verbeeck, VOKA Kamer van Koophandel Limburg

Bekijk hier het artikel in VOKA Tribune (april 2018)