• Terug naar nieuws

  Een succesvol teamuitje organiseren doe je zo!

  valkuilen-teambuilding-940x571

  ‘Steek jij even een leuk teamuitje in elkaar?’ Zit je na die vraag van je baas elke keer weer met je handen in het haar, ook al heb je enthousiast ‘ja, natuurlijk’ geantwoord? Dan helpt FarmFun je graag verder. Als specialist in farmtastische teamuitjes geven we je graag 7 eenvoudige tips om vlot en efficiënt een succesvol teamuitje te organiseren.

  1. Begin er op tijd mee

  Waarom zou je wachten op het ‘officiële’ verzoek van je baas? Een teamuitje organiseren doe je niet een-twee-drie. Wees dus proactief en leg tijdens het jaar een lijstje aan met mogelijke activiteiten.

  2. Pols bij je collega’s

  Het is een teamuitje, met de nadruk op team. Wat jij leuk vindt, is dus niet de enige graadmeter. 😉 Betrek je collega’s bij de organisatie door hen om haalbare ideeën te vragen. Zo hoef jij niet al het creatieve denkwerk te doen en vergroot je de kans dat je collega’s – met uitzondering van die zwartkijker in het hoekje voor wie het toch nooit goed is – met plezier deelnemen aan het teamevent.

  3. Zorg voor genoeg euro’s

  Stromen de goede en realistische ideeën voor een teamuitje binnen? Zorg er dan voor dat je genoeg financiële middelen hebt om er eentje uit te werken. Je voorkomt een hele hoop frustraties bij jezelf en je collega’s als je bij je manager genoeg euro’s hebt losgeweekt om je plannen te realiseren. Wat uiteraard niet wil zeggen dat je alleen een geslaagd teamuitje kunt organiseren als je er een maandomzet mag doorjagen.

  4. Weet wat je wilt bereiken

  Een teamuitje kan verschillende doelen hebben. Streef je ernaar om de teamspirit duurzaam te verbeteren ? Moeten collega’s elkaars sterktes en/of zwaktes beter leren inschatten? Of ben je al tevreden met een ontspannend dagje uit om even de druk van de ketel te laten? Weten wat je precies wilt, maakt de organisatie heel wat gemakkelijker.

  5. Communiceer helder

  De meeste mensen houden alleen van verrassingen als ze jarig zijn. En zelfs dan … Dat betekent dat je het best vooraf helder communiceert over je teamuitje – behalve met die ene collega die net op die dag jarig is. 🙂 Je collega’s willen vooral om praktische redenen weten wat ze kunnen verwachten. Wat moeten ze dragen? Wat moeten ze meenemen? Hoe laat zijn ze terug? Dat zijn vragen waarop ze graag vóór het teamuitje een duidelijk antwoord hebben.

  6. Creëer mysterie

  Betekent het vorige punt dat je meteen al je kaarten op tafel moet leggen? Helemaal niet. Integendeel. Zorg ervoor dat je collega’s een antwoord hebben op praktische vragen, maar prikkel vooral ook hun nieuwsgierigheid en enthousiasme door mysterieus te blijven. Je kunt de beleving rond het teamuitje bijvoorbeeld vergroten door er op een originele manier en met mondjesmaat informatie over te geven. Kies er bijvoorbeeld voor om in de weken voor het teamuitje informatie, foto’s of tekstjes te ‘lekken’. Elk tipje van de sluier vergroot het enthousiasme!

  7. Evalueer de dag

  Je teamuitje is een leermoment. Wil je voorkomen dat je de volgende keer dezelfde uitdagingen tegenkomt bij de organisatie? Evalueer dan de dag. Vraag je collega’s hoe ze het teamuitje beleefd hebben, en achterhaal wat ze sterk en minder sterk vonden. Dat zal je leerrijke informatie opleveren! 

  Jezelf heel wat organisatorische moeite en denkwerk besparen? Kies voor een farmtastisch teamuitje bij FarmFun! Kom samen met je collega’s koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen op onze belevenisboerderij. Meer weten? Neem contact op.

  valkuilen-teambuilding-940x571