• Terug naar nieuws

  5 originele teambuildingactiviteiten voor op kantoor

  originele-teambuilding-940x571

  Een teambuilding is dé manier om de teamspirit op kantoor te verbeteren. Helaas beperkt een teambuilding zich om praktische en budgettaire redenen vaak tot één dag per jaar – hoewel we je bij FarmFun uiteraard graag meerdere keren per jaar ontvangen. 😉 De kans is dus groot dat de impact van je succesvolle teambuilding geen jaar meegaat. Maar met deze 5 originele teambuildingactiviteiten voor op kantoor hou je de teamspirit het hele jaar alive-and-kicking!

  1. Trivial time!

  Het werkte voor Guido Pallemans, Franky Loosveld, Michel Drets en Alain Vandam. Een goed geolied topteam, zoals we weten. Probeer het dus zeker eens uit bij jou op kantoor: een vast ‘trivial time’-momentje. Elke dag een kwartiertje met elkaar kwissen is een originele teambuildingactiviteit die ontspannend werkt, voor animo zorgt én de kennis vergroot. Bovendien leer je elkaar op een andere manier kennen en dat is goed voor de teamspirit. Zeker als de vragen af en toe over het bedrijf en de collega’s gaan!

  2. Vettige vrijdag

  Geen betere manier om de samenhorigheid te versterken dan samen een babbeltje slaan. Of toch, samen een babbeltje slaan met een lekker, vettig hapje! Misschien niet de meest originele teambuildingactiviteit maar wel eentje met veel effect. Gooi dus elke vrijdagnamiddag wat partysnacks in de frietketel en keuvel er gezellig op los! Geen fan van vettige kost? Geen probleem. Deze activiteit werkt net zo goed met health food. Maar dan moet je wel op zoek naar een nieuwe naam voor je vrijdagnamiddagen :-).

  3. Zelfhulpgroep IT

  Je bent elke dag in de weer met je softwareprogramma’s. Dat betekent waarschijnlijk dat je af en toe vragen hebt of de drang moet onderdrukken om je pc niet door het raam te smijten. Maak van de last een deugd. Val je collega’s niet tientallen keer per week lastig met je IT-vragen en -problemen, maar richt een zelfhulpgroep op die wekelijks samenkomt. Daarin leggen jij en je collega’s je vragen en problemen aan elkaar voor. Hyperefficiënt, leuk en leerrijk!

  4. Kantoorspelen

  Tafelvoetbal op kantoor om je ’s middags te ontspannen? Dat is zo 2017! Wil je je tijdens de middagpauze amuseren met een originele teambuildingactiviteit? Organiseer dan een wedstrijdje ‘Bouwwerken met boterhamdozen’. Dat is niet alleen goed voor de teamspirit, maar ook voor het milieu, want iedereen zal een boterhamdoos meebrengen naar kantoor. Met aluminiumfolie kom je nu eenmaal niet ver … Alternatieve activiteiten zijn de ‘Bureaustoelenrace’ of ‘Computermuisslingeren’. Om problemen te voorkomen doe je die laatste teambuildingactiviteit maar beter buiten en met afgedankte computermuizen.

  5. Brainstormsaga

  Een teambuilding wordt vaak pas op het laatste moment georganiseerd. En dan is het alle hens aan dek om een leuke activiteit te vinden die iedereen boeiend vindt. Naar FarmFun komen is een optie. Dan is je probleem meteen opgelost! 🙂
  Maar je kunt ook tijdens het jaar op regelmatige momenten een brainstormsessie over de volgende teambuilding houden. Dan voorkom je een hoop stress en ben je zeker van een teambuilding die een breed draagvlak heeft. Het extraatje? Zo’n moment is meteen ook een teambuildingactiviteit. Zeker als er een vettige hap bij is, je ondertussen een bouwwerk maakt met boterhamdozen en meteen ook je IT-problemen op tafel gooit.

  Op zoek naar originele teambuildingactiviteiten? Kom dan samen met je collega’s koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen op onze belevenisboerderij. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  originele-teambuilding-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Hoe kan je teamvorming bevorderen?

   22-04-2018
  • FarmFun opent vestiging in Essen

   25-03-2018
  • Waarom investeren in je employer brand vandaag een must is

   21-01-2018