• Terug naar nieuws

  Hoe promoot ik mijn voorkeursteambuilding bij mijn baas?

  _I1B8163 (2)-1675010888037

  De kans bestaat dat je baas anders naar een teambuilding kijkt dan jij. Hij vroeg je om meerdere voorstellen binnen te brengen. Na een zoektochtje via Google en vragen in bepaalde groepen heb je enkele voorstellen bekomen waaruit je overste zal kiezen. Maar jij hebt al lang gekozen. Hoe help je je baas kiezen?

  1) Maak een duidelijk schematisch plan met volgende inhoud:

  • Naam leverancier
  • Gemeente en afstand tot de locatie
  • Belangrijkste USP's (unieke kenmerken)

  De USP's van koe-llega aanbieders kennen we natuurlijk niet allemaal. Maar voor die van FarmFun kunnen we je alvast wel helpen. De voornaamste zijn deze:

  • Iedereen betrokken. Ook voor wie last heeft van een hernia of zwanger is. Zowel de strategische als de praktische medewerkers kunnen op hun eigen tempo deelnemen en bijdragen tot het welslagen van het doel.
  • Variatie. Volop variatie aan denk-en doeopdrachten maakt van de teamdag een echte belevingsdag.
  • Enthousiaste begeleiders. Het dynamische karakter van onze coaches werkt aanstekelijk en zij zorgen dat je altijd meer krijgt dan je verwacht.
  • Iets onvoorzien? We lossen het op. Duikt er onverwachts een probleem op waarbij de teamdag in het water dreigt te vallen? Als landbouwers maar ook als groep hebben we meestal wel een oplossing klaar.
  • Maximale ontzorging. Van het indelen van de kuddes tot het bezorgen van de foto’s in de individuele mailboxen, we nemen het uit handen. Deelnemers aanpassen? No problem, eenvoudig via je persoonlijke link tot slechts 72 uur vooraf.
  • Afstand. Er zijn meerdere FarmFun locaties waardoor er altijd wel eentje in de buurt is.
  • Veiligheid. Ondanks FarmFun een actieve teambuilding aanbiedt ligt het ongeval cijfer onder de 0,1%. Spierpijn inclusief verkrampte kaakspieren van het lachen niet inbegrepen. ;)
  • Milieu. Verschillende bedrijfsdoelstellingen combineren zoals employer branding verhogen en tegelijkertijd het milieu beschermen kan wel eens voor uitdagingen zorgen. Maar niet bij FarmFun, want door de materialen recurent te gebruiken en met vaste locaties te werken moet er minder vervoerd worden en is de footprint kleiner.

  2) Check de reviews van klanten. Dat kan in Google en Facebook of in het geval van FarmFun ook via Kiyoh.

  3) Plan. Maak voor alle voorstellen een duidelijke planning van de dag. Neem er ook de rijtijden bij van de verst wonende koe-llega's.

  4) Zoek steun van medewerkers. Vraag aan je koe-llega's om je te helpen bij het verzamelen van elementen om je baas te overtuigen.

  5) Extra budget nodig? Het zou kunnen dat de budgetten nog gebaseerd zijn op prijzen van toen alles nog goedkoper was. Zet de argumenten in de verf waaruit blijkt dat het tóch nuttig is ietsje meer te spenderen dan begroot. Moet je toch beknibbelen? Doe dat dan op de catering en niet op de activiteit, want juist dat geeft de grootste return aan het team.

  6) Bespreek het persoonlijk met je baas. Vraag even tijd om je voorstel persoonlijk toe te lichten in plaats van een mailtje te sturen.

  Welke zaken vindt een baas belangrijk bij het kiezen van een activiteit?

  1. Doelen en resultaten: Een baas wil weten hoe de teambuilding bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen en verwachte resultaten.
  2. Return on investment (ROI): De baas wil zien dat het geld en de tijd die in teambuilding worden gestoken, een waardevolle investering zijn.
  3. Praktische aspecten: Een baas is geïnteresseerd in aspecten zoals de locatie, de timing en de beschikbaarheid van de activiteit.
  4. Deelname van medewerkers: Een baas wil weten hoeveel medewerkers er aan de activiteit deelnemen en of iedereen enthousiast is over deelname.
  5. Veiligheid: Een baas wil ervoor zorgen dat alle deelnemers veilig zijn tijdens de activiteit.
  6. Budget: Het budget is een belangrijke factor bij de keuze van een teambuilding activiteit.
  7. Originaliteit: of de activiteiten uniek en uitdagend zijn, en de teamleden uit hun comfortzone halen
  8. Flexibiliteit: of de activiteiten kunnen worden aangepast aan de veranderende omstandigheden
  9. Duurzaamheid: of de activiteiten milieubewust en duurzaam zijn.

  Onze 'Inspiratiegids' is een super handig hulpmiddel om het voorstel kracht bij te zetten. De laatste versie vind je steeds bij de offerte of kan je downloaden vanaf onze website.

  DOWNLOAD ONZE INSPIRATIEGIDS

  Meer farmtastisch nieuws