• Terug naar nieuws

  HR heeft de mond vol van teambuilding. Maar wat zijn de voordelen?

  IMG_E3970-1674988547707

  Een teambuilding doen met je medewerkers wordt zowel door het personeel zelf maar ook door de directie vaak als erg positief ervaren achteraf op de werkvloer. Dit kan als beloning of appreciatie van het geleverde werk, als de samenwerking tussen de individuen wat vierkant loopt of om elkaar beter te leren kennen waardoor de productiviteit stijgt. 

  We zetten het even voor je op een rijtje:

  1. Versterkt teamgevoel: Teambuilding kan helpen om het teamgevoel te versterken. Door samen te werken aan taken en activiteiten, leren de medewerkers elkaar beter kennen en bouwt het meer vertrouwen op in elkaar. Dit kan leiden tot een grotere samenhorigheid en een betere werksfeer.
  2. Verbeterde communicatie: Teambuilding op de boerderij kan ook helpen om de koe-municatie tussen het personeel te verbeteren. Door deel te nemen aan activiteiten en oefeningen die zich richten op koe-municatie, leren de medewerkers hoe ze effectievere manieren kunnen vinden om met elkaar te communiceren.
  3. Verhoogde productiviteit: Als het kuddegevoel versterkt en de koe-municatie verbeterd is, kan dit leiden tot een verhoogde productiviteit. Wanneer het personeel zich meer betrokken voelt bij de job en beter met elkaar kan koe-municeren, zullen ze waarschijnlijk meer gemotiveerd zijn om hun werk goed te doen
  4. Betere problemen oplossing: Teambuilding kan helpen om problemen sneller en efficiënter op te lossen. Door middel van activiteiten en oefeningen die zich richten op problemen oplossen, leert het personeel hoe ze samen kunnen werken om problemen op te lossen. De Farm Expert Games zijn hier excellent voor.
  5. Gelegenheid om te ontspannen: Teambuilding op de boerderij kan ook een gelegenheid bieden voor het personeel om te ontspannen en te genieten van de natuur. De rustige omgeving van een boerderij kan helpen om de stress weg te nemen en een gevoel van welzijn te creëren.

  In samenvatting, teambuilding (op de boerderij) kan helpen om het kuddegevoel te versterken, de communicatie te verbeteren, de productiviteit te verhogen, problemen sneller op te lossen en een gelegenheid te bieden voor ontspanning en welzijn. Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan zeker om teambuilding activiteiten te organiseren voor je medewerkers. Je zult versteld staan van de positieve effecten die dit kan hebben op je bedrijf. Bij FarmFun kunnen we je helpen met het samenstellen van jouw ideale dag zodat iedereen betrokken wordt en het doel bereikt wordt.

  Meer farmtastisch nieuws

  • Hoe de spanning opbouwen naar de teamdag?

   29-01-2023
  • Welke teambuilding activiteiten bestaan er en welke kies je dan het best?

   29-01-2023
  • Je wil van je teambuilding een farmtastisch succes maken? Hier de tips.

   29-01-2023