• Terug naar nieuws

  Waarom een teambuilding organiseren?

  saamhorigheid-940x571

  Klaar voor een waarheid als een koe? Het belang van een teambuilding is niet te onderschatten! Nu denk je waarschijnlijk: natuurlijk zeggen ze dat bij FarmFun, want zij zijn specialisten in teambuildings. En dan heb je gelijk. FarmFun is inderdaad gespecialiseerd in farmtastische teambuildings. Maar die ‘natuurlijk’ moeten we toch even nuanceren. Want er zijn heel goede argumenten om een teambuilding te organiseren en zo een meerwaarde te creëren voor je onderneming en haar medewerkers. We zetten enkele troeven voor jou op een rijtje:

  1. Meer arbeidsvreugde

  Tenzij je de afgelopen jaren ‘in the middle of nowhere’ hebt gezeten – en dan nog, want wij hebben al die tijd doorgebracht op het Bocholtse platteland en zijn toch op de hoogte ­čśë – dan weet je dat jobtevredenheid en arbeidsvreugde almaar belangrijker worden in ons professionele leven. Een teambuilding kan daar een aanzienlijke steen toe bijdragen. Want je collega’s kies je niet zelf, maar je moet wel met hen samenwerken. Tijdens een teambuilding leren mensen elkaar beter kennen en ontdekken ze elkaars vaardigheden en talenten. Het resultaat? Ze gaan op een positievere en begripvollere manier met elkaar om. Waardoor iedereen met nog meer plezier komt werken en het ziekteverzuim afneemt.

  En als er één ding is dat een teambuilding zeker doet, dan is het wel de samenhorigheid stimuleren.


  2. Meer productiviteit

  In het voetbal wint meestal niet de ploeg met de meeste individuele klasse – behalve als het Duitsers zijn J – maar wel het beste team. En dat is hetzelfde in een onderneming. Is er samenhorigheid in een team? Dan verhoogt de productiviteit en het verantwoordelijkheidsgevoel. En als er één ding is dat een teambuilding zeker doet, dan is het wel de samenhorigheid stimuleren.

  3. Meer initiatief

  Na een teambuilding kennen medewerkers en managers elkaar beter. En dat verlaagt de drempel om initiatief te nemen en actief bij te dragen tot het rendement van het team. Mensen zijn minder bang voor de reacties van hun collega’s op hun voorstellen of ideeën, en zijn gemotiveerder om anderen te helpen en zo samen de teamdoelstellingen te bereiken. Met andere woorden: het kuddegevoel is sterker, en dat loont!

  En ook nog…Een onderneming staat of valt met haar medewerkers. Motivatie en betrokkenheid zijn heel belangrijk om tot resultaten te komen. Als je regelmatig een toffe teambuilding organiseert waaraan iedereen plezier beleeft, dan voel je daar al snel het rendement van. Overtuigen meer arbeidsvreugde, productiviteit en initiatief je niet van het belang van een teambuilding? Dan zal ons laatste argument je zeker over de streep trekken. Want tijdens een teambuilding bij FarmFun krijg je tijdens het bumperballen de kans om ongestraft je collega’s of baas omver te lopen. En geef toe, dat is een onweerstaanbare gedachte. J

  Plezierige groeten

  Het FarmFun-team

  PS Wil je meer weten over het belang van teambuilding of de meerwaarde van een teamevent? Of heb je interesse in een farmtastisch leuke teambuilding op onze belevingsboerderij? Neem dan zeker contact met ons op.

  saamhorigheid-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Een succesvol teamuitje organiseren doe je zo!

   01-03-2017