• Terug naar nieuws

  5 tips om met je team verbonden te blijven

  how-to-rock-940x571

  Het zijn, op z’n zachtst uitgedrukt, gekke tijden. Van de ene op de andere dag moesten we massaal thuiswerken. Hierdoor voelen we zowel grote als kleine verschillen: géén goedemorgen collega’s, géén korte babbels meer aan de koffiemachine, géén mopjes meer van die ene collega en géén gedeeld enthousiasme en high five meer als je iets goeds hebt gedaan. Hoe dan ook, we voelen dat verschil allemaal. Maar de vraag die we ons misschien wel het meeste stellen: hoe zorg je ervoor dat je als team verbonden blijft op afstand? Helemaal terecht dat jij je dit afvraagt. Wij geven je dan ook graag tips om verbonden te blijven, nu onze evenementen hier momenteel niet voor kunnen zorgen:

  Blijf niet alleen verbonden door te luisteren 

  Het belangrijkste: blijf elkaar niet alleen horen, maar blijf elkaar ook zien. We mogen ons gelukkig prijzen dat er enorm veel digitale wegen hiervoor bestaan. Denk aan: GoToMeeting, Hangouts meet, Zoom,… Maar heb het niet enkel en alleen over to do’s van de dag en ook niet over de corona-crisis. Laat de muziekliefhebber van je team een dagelijks muziekje delen, deel leuke recepten met elkaar, haal leuke anekdotes op en vergeet niet weg te dromen naar de toekomst!

  Muziek als bindmiddel

  Muziek zorgt voor een diepe verbondenheid. Altijd dezelfde playlist op repeat, dat is maar saai! Daarom… maak een team playlist aan (op bijvoorbeeld Spotify) voeg met heel het team muziek toe! Ideaal om nieuwe muziek te ontdekken tijdens het werken, kuisen, koken, klusjes die we al weken, maanden of misschien wel jaren uitstellen (Oeps! Je bent niet alleen hoor! ;-)). En belangrijk: het hoeft niet altijd een muzikale ontdekking te zijn. Durf er nu en dan ook eens een nostalgisch, grappig nummer tussen te steken. Fun verzekerd! Wedden dat je collega’s stiekem aan het meezingen zijn!

  Sportkleren aan én gaan!

  Blijf actief en moedig elkaar aan. Probeer om samen met je team zoveel mogelijk kilometers af te leggen! Neem de fiets, trek je loopschoenen aan, ga wandelen of haal die inline skates nog eens van onder het stof. Elke kilometer telt. Deel wekelijks de algemene score en probeer steeds als team the extra mile te gaan! En lever als bewijs wekelijks een voor én na foto in. Zeker weten, mooie herinneringen voor achteraf.

  Maak nù blijvende herinneringen

  Is er een teamlid jarig? Vergeet deze persoon dan niet in de bloemetjes te zetten. Personaliseer de tekst van een bekend liedje en laat elk teamlid dit inzingen op een ludieke wijze. Monteer het geheel en stuur de verrassing door tijdens je live meeting. Zonder twijfelen het mooiste cadeau dat je collega kan krijgen tijdens deze lockdown: bekende én lachende gezichten, fun en alleen maar wensen van geluk! En het beste van al… Het zorgt het voor heel véél verbondenheid nu, maar het is ook een herinnering voor ’t leven.

  Tele-Champy-Friday

  Niets beter om de week mee af te sluiten! Neem allemaal je favoriete drankje én virtueel klinken maar! Om het gesprek goed te laten lopen, zorg er dan zeker voor dat je enkele dagen van tevoren een kleine opdracht geeft die iedereen die wil, moet volbrengen. Geen inspiratie? Hier enkele tips… zoek je gekste/meest originele hoofddeksel en zet het op, vertel een goede mop, maak een grappig filmpje van max 15 seconden (denk aan TikTok), maak de mooiste taart of cake,…

  Wij hopen van harte dat deze persoonlijke tips kunnen bijdragen aan het behouden én versterken van jullie verbondenheid als team. Net zoals jullie, werken we hier ook dagelijks aan en kijken we uit naar de toekomst zodat we snel weer in het echte leven mensen kunnen verbinden. Dan kunnen we voor jullie terug doen wat we het allerliefste doen: jullie een op en top evenement bezorgen!

  Geschreven door Sanne Martens, Event Manager Teambuilding – Event Masters.

  how-to-rock-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Vier teamuitjes die je gelukkig gemist hebt

   21-12-2019
  • Een winterteambuilding vol fun!

   18-12-2019
  • FarmFun wint voor tweede maal “Certificate of Excellence”

   08-11-2019