• Terug naar nieuws

  Vier teamuitjes die je gelukkig gemist hebt

  Teamuitje_slecht-idee

  Het ene teamuitje is het andere niet. En dat is nog zacht uitgedrukt. FarmFun zet enkele missers op een rij … en biedt een alternatief!
   

  De volkswijsheid zegt dat je beter spijt kunt hebben van iets wat je geprobeerd hebt en dat geen succes was, dan spijt te hebben van iets dat je zelfs niet geprobeerd hebt. En dat is waar. Behalve als het over de onderstaande teamuitjes gaat …

  Een teambuilding organiseren is niet evident. De Chinese vrijwilliger die op zoek mag gaan naar een tof en verrassend teamuitje, kan vaak zo opgaan in zijn taak, dat hij of zij alle perspectief verliest. En dan krijg je soms bijzonder ongemakkelijke situaties.

  Echt gebeurd

  Omdat lachen een van onze specialiteiten is – het is hét hoofdingrediënt in onze teambuildingmenu’s ūüėä – zetten we graag vier waargebeurde teamuitjes op een rij … waarbij je alleen maar kunt lachen omdat je blij bent dat je ze gemist hebt!

  1.       Waterspelletjes

  Waterspelletjes op een hete dag kunnen heel leuk en verfrissend zijn. Er is dus zeker niets mis mee om creatieve opdrachten met water te verzinnen en je innerlijke scouts-jongen of chiro-meisje boven te halen.

  Maar een team van Australische kinesisten keek zeer vreemd op toen ze op hun teamuitje de opdracht hoorden: maak een rij tussen twee waterflessen en transporteer het water zo snel mogelijk van de volle naar de lege fles door het met je mond door te geven. Als daar niemand voor ontslagen is …

  2.       Ontspannend baden

  Er zal ongetwijfeld een universum bestaan waarin het een goed idee is om als teamuitje met z’n allen in een grote badkuip te springen, maar zeker niet het onze. Toch was dat precies wat een groep marketeers overkwam tijdens hun teamuitje.

  Het idee? Samen baden brengt je dichter bij elkaar, want in een badkuip is iedereen gelijk. Ja, het zal wel. Kunnen we één ding afspreken: elke teambuilding waarbij je je kleren moet uittrekken, is a bad idea. Oké?

  3.       Helemaal tot rust komen

  In hetzelfde rijtje past ook het teamuitje van de medewerkers van de dienst Ruimtelijke Ordening van een niet nader genoemde gemeente. De organisator vond blijkbaar dat de teambuilding in het teken van ontspanning moest staan. En waar kun je beter tot rust komen dan … in de sauna!

  Je maakt je al zorgen over je okselvijvers als je met stevige tred de trap genomen hebt op kantoor, of met de fiets naar het werk komt. Waarom zou je dan in hemelsnaam als teamuitje met je collega’s in een zweethut willen kruipen?

  4.       Even alles eruit

  Maar de award voor slechtste teambuildingidee gaat toch naar de goede man of vrouw die de sfeer in het team wilde verbeteren door de onderhuidse spanningen te laten uitspreken tijdens een sessie ‘zeg maar eens wat je denkt’.

  Onder begeleiding van een professional mochten collega’s eens flink hun gedacht zeggen. De redenering? Opbouwende kritiek jaagt de olifant uit de kamer en ruimt obstakels uit de weg. Het resultaat? Hoogoplopende ruzies, kwetsende verwijten en een team dat nog slechter dan los zand aan elkaar hing. Eén ding moet je die professionele begeleider wel nageven: hij heeft een geweldige salespitch, als je dat verkocht krijgt als teamuitje.

  Zeker spelen

  Is het jouw beurt om het volgende teamuitje organiseren? En wil je deze gênante situaties voorkomen? Kom dan naar FarmFun voor een farmtastische teambuilding die je collega’s zich om de juiste redenen nog lang zullen heugen.

  Je mag je kleren aanhouden, je dorst lessen met water, de begeleiders moedigen je aan, en het enige zweet dat eraan te past komt, zijn die eventuele druppels op je voorhoofd tijdens de razend leuke doe- en denkopdrachten. Fun gegarandeerd! Beloofd!

  Teamuitje_slecht-idee

  Meer farmtastisch nieuws

  • Een winterteambuilding vol fun!

   18-12-2019
  • FarmFun wint voor tweede maal ‚ÄúCertificate of Excellence‚ÄĚ

   08-11-2019
  • Een originele teambuilding voor FrontForce uit Antwerpen

   18-10-2019