• Terug naar nieuws

  Je team samen brengen en tegelijkertijd het milieu beschermen?

  20190921_194059-1674990002781

  De verschillende doelstellingen van je bedrijf samenbrengen een uitdaging? Soms wel, maar niet als het over je teambuilding gaat. Grijp je kans om het team samen te brengen en tegelijkertijd het milieu te beschermen. 

  We helpen je graag te inspireren.

  1. Kies geen activiteiten die over sustainability gaan maar wel die het zijn. Om je team mee te krijgen in het eco-verhaal van je bedrijf kan je ze greenwashen maar niet brainwashen. Laat het niet hun strot uit komen door ook nog eens de teamdag in dat teken te zetten. Maar als bedrijf kan je niet anders dan met partners te werken die passen in het verhaal. Kies daarom activiteiten met lage impact op het mileu.
  2. Vaste locaties. Kies een teambuilding partner met eigen locaties zodat niet alle materiaal vanuit het magazijn met vrachtwagens vervoert moet worden naar de eventlocatie en crew zich moet verplaatsen voor afspraken en organisatie.
  3. Eet verantwoord: lokale productie is vaak een rekbaar begrip. Maar werk tenminste met cateraars uit de omgeving die afstanden beperken. Steun de lokale economie en beperkt emissies.
  4. Voer activiteiten buiten uit in plaats van binnen. Ga eens na hoe vaak we binnen zitten: kantoor, auto, supermarkt, thuis, sporthal,... Ga voor een activiteit in de gezonde boeren buitenlucht. En wil je toch een slechtweeroplossing, ga dan overdekt buiten: in schuren, stallen en tentjes.
  5. Organiseer teambuildings met fysieke activiteiten. Breng je team in beweging maar zorg dat het op ieders maat ingevuld kan worden. Niet elke medewerker is even sportief.
  6. Beperk afval en gebruik herbruikbare materialen. Werk daarom samen met partijen die hun teambuilding spellen steeds opnieuw kunnen recupereren en geen afval creëren. Ongetwijfeld zullen zij ook oog hebben om deze lijn door te trekken in hun aangeboden catering. 

  Door deze tips te volgen maak je niet alleen de teambuilding leuker, maar steun je tegelijkertijd het milieu én de bedrijfsdoelstellingen. FarmFun is zo'n partner. Vat de koe bij de horens en laat het avontuur beginnen!

  Meer farmtastisch nieuws

  • HR heeft de mond vol van teambuilding. Maar wat zijn de voordelen?

   01-02-2023
  • Hoe de spanning opbouwen naar de teamdag?

   29-01-2023
  • Welke teambuilding activiteiten bestaan er en welke kies je dan het best?

   29-01-2023