• Terug naar nieuws

  Teambuilding op een vaste locatie: het geheim voor een zorgeloze en succesvolle dag!

  Teambuilding op vaste locatie

  Teambuilding is een bekend concept dat bedrijven al geruime tijd omarmen om de onderlinge banden tussen medewerkers te versterken, de teamgeest te bevorderen en uiteindelijk de productiviteit te verhogen. Bij het plannen van zo'n evenement, is de keuze van de locatie cruciaal. Laten we eens grondig analyseren waarom het organiseren van een teambuilding evenement op een vaste locatie aanzienlijke voordelen met zich meebrengt in vergelijking met een openbare locatie, waar diverse ongemakken op de loer kunnen liggen.


  1. Duurzaamheid door minder transport van materialen

  Wanneer je een vaste locatie gebruikt, hoef je niet telkens allerlei materialen heen en weer te transporteren. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar draagt ook bij aan een verminderde ecologische voetafdruk. Minder transport betekent minder uitstoot, wat weer goed is voor het milieu. Sustainabilaty werd door jouw bedrijf hoog in het vaandel gedragen, toch?

  2. Alles is sneller bij de hand bij onvoorziene gebeurtenissen

  Stel je voor: een spontane regenbui. Als je op een openbare buitenlocatie bent, moet je al het materiaal snel inpakken en proberen een droge schuilplaats te vinden. Maar op een vaste locatie? Geen zorgen! Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik. Dat betekent minder gestress en meer tijd om te genieten van het evenement. De kans is kleiner dat je dag in het water valt door onvoorziene omstandigheden. Bovendien hebben vaste locaties doorgaans ervaren personeel dat kan helpen bij onverwachte situaties.

  3. Accommodatie helemaal afgestemd op het doel

  Een vaste locatie kan speciaal worden ontworpen en afgestemd op teambuilding activiteiten. Of je nu behoefte hebt aan vergaderruimtes, break-out zones, of specifieke teambuildingfaciliteiten, een vaste locatie kan op maat gemaakte oplossingen bieden die perfect passen bij jouw behoeften.

  4. Consistente kwaliteit

  Vaste locaties streven vaak naar consistentie in kwaliteit en service. Dit betekent dat je weet wat je kunt verwachten, van de faciliteiten tot de maaltijden. Het elimineert onzekerheid en zorgt ervoor dat de deelnemers een positieve ervaring hebben.

  5. Alle voorzieningen zijn steeds aanwezig

  Niets is erger dan ontdekken dat je een belangrijk hulpmiddel bent vergeten of dat er onvoldoende zitplaatsen zijn voor iedereen. Bij een vaste locatie hoef je je hier geen zorgen over te maken. Alles, van stoelen en tafels tot de nodige apparatuur, is altijd beschikbaar en klaar voor gebruik.

  6. Zekerheid

  Met een vaste locatie kun je erop vertrouwen dat de locatie beschikbaar is wanneer je dat nodig hebt, zonder zorgen over last-minute wijzigingen of conflicten met andere evenementen die op dezelfde locatie plaatsvinden. De reden ligt in het werken met minder partijen.

  7. Bezoekers hoeven niet te zoeken

  Een ander voordeel van een vaste locatie is dat bezoekers voldoende wegwijs worden gemaakt en voldoende privé parkeermogelijkheden hebben. Dat ze min of meer weten wat ze kunnen verwachten. Dit betekent dat iedereen op tijd en stressvrij kan aankomen, klaar om deel te nemen aan de teambuildingactiviteiten.

  8. Kosten- en tijdbesparend

  Het organiseren van een teambuilding evenement op een openbare locatie of bedrijventerrein kan uiteindelijk duurder zijn dan je denkt. Denk aan het huren van tenten, tafels, stoelen, en andere benodigdheden. Ook het voorzien van catering en drank kan veel duurder uitvallen. Een vaste locatie kan deze kosten drukken, waardoor het niet alleen budgetvriendelijker wordt, maar ook tijd bespaart die anders zou worden besteed aan het organiseren van de logistiek.

  Dus, de volgende keer dat je een teambuilding evenement plant, overweeg dan eens de voordelen van een vaste locatie. Het biedt niet alleen gemak en gemoedsrust, maar het zorgt er ook voor dat jouw teambuilding ervaring soepel verloopt, zonder ongemakken die vaak gepaard gaan met buitenevenementen. Kies voor een vaste locatie en ervaar de soepele, stressvrije kant van teambuilding!

  Ontdek hier onze accomodaties. 

  Meer farmtastisch nieuws

  • FarmFun for business

   12-10-2023
  • Winterse Teambuildings met Cowzy Farm Vibes

   10-10-2023
  • Week van het Werkgeluk 2023: Het belang van werkplezier en teambuilding

   26-09-2023