• Terug naar nieuws

  Vers van het veld

  Jonas_Mathijs-940x571

  We stellen graag een FarmFun-medewerker aan je voor die de moeite waard is om te leren kennen. Spoileralert: dat zijn ze allemaal! En omdat het kan mag het net iets meer zijn, zetten we vandaag twee prachtexemplaren uit de FarmFun-stal in de kijker: Mathijs en Jonas, het meest olijke duo van FarmFun Bocholt. Maak je klaar voor een geanimeerd gesprek over professionele vrijheid, goedgezinde bazen en een bijna-franchise in Maleisië.

  Bij FarmFun is elke dag een avontuur!

  Hoe vul je je dagen bij FarmFun?

  Mathijs: “Met duizend-en-een zaken. Ik onderhoud het contact met onze klanten, maak offertes, volg ze op, stel de planning op, zet spellen klaar en begeleid groepen. Daarnaast doe ik alles wat Patrick in zijn hoofd krijgt. En dat is nogal wat! (lacht)”

  Jonas: “Ik ben de man van de dieren en het veld. Ik verzorg de koeien en de kalfjes, bewerk de velden en knap klusjes op. Daarnaast doe ik alles wat Patrick in zijn hoofd krijgt. En dat is inderdaad nogal wat (lacht).”

  Zouden jullie elkaars job kunnen doen?

  Mathijs: “Natuurlijk. Daar is toch niks aan! De diertjes een beetje verzorgen. Dat kan toch iedereen! Neen, alle gekheid op een stokje, ik zou niet weten hoe ik het zou moeten aanpakken. Geef mij maar mensen.”

  Jonas: “Een hele dag binnen aan een bureau werken? Neen, bedankt. Dat is niets voor mij. Ik ben een buitenmens en loop ook niet warm voor papierwerk. Ik gun Mathijs dus zijn job!”

  Wat maakt het zo leuk om bij FarmFun te werken?

  Jonas: “De luxe om je dagen vrij in te plannen. Wanneer ik iets doe, is niet zo belangrijk voor Patrick en Caroline, als het werk maar gedaan is. Dat en het enthousiasme van Caroline als ze de stallen binnenkomt. Ze loopt hier trouwens van ’s morgens tot ’s avonds met een glimlach op haar gezicht. Daar krijg ik echt energie van. En natuurlijk maken ook de dieren het leuk. Het is echt heel fijn om elke dag met dieren te kunnen werken.”

  Mathijs: “De vrijheid. Patrick zegt vaak dat ik maar moet doen wat ik denk dat goed is. Ik vind ook de combinatie tussen computerwerk en buitenwerk heel leuk. En de positieve sfeer die hier heerst. We zien alleen maar blije mensen. Tel daarbij de fantastische setting – een werkplek met zicht op dieren en natuur – en je begrijpt waarom ik hier graag ben.”

  Jonas: “Het is hier elke dag een avontuur. Hoe goed je ook je planning maakt, en hoe goed je je ook voorbereidt, een dag verloopt nooit zoals voorzien. Dat maakt het net zo boeiend.”

  Wat doe je als je niet aan het werk bent?

  Mathijs: “Ik ben sportief en ik tennis, jog en wandel regelmatig. Ik ben ook een echte carnavalist en altijd in de mood voor een feestje of om op café een pintje te drinken met vrienden. En reizen natuurlijk, daar hou ik ook enorm van.”

  Jonas: “Ik werk graag in de tuin en ben een fervente visser. Wandelen met mijn hond doe ik ook graag. En een uitnodiging om een pintje te gaan drinken, sla ik nooit af.”

  Jullie zijn samen op reis geweest naar Bali. Vertel!

  Jonas: “Mathijs is een echte reiziger en was vorig jaar naar Vietnam en Thailand geweest. Dit jaar wilde hij Bali en Maleisië ontdekken. Op een avond zaten we samen op café en Mathijs probeerde mij te overtuigen om met hem mee te gaan. Uiteindelijk zei ik ja. En toen zat ik eraan vast. We zijn samen 2,5 weken naar Bali geweest. Toen ben ik naar huis gekomen, maar Mathijs is verder getrokken naar Maleisië.”

  Mathijs: “Onze reis samen was fantastisch. We trokken met de rugzak van hostel naar hostel. We hebben gevist met locals, een vulkaan beklommen en een geweldige vierdaagse boottrip gemaakt.”

  Jonas: “Ja, die boottrip. Ongelofelijk! Als je over basic spreekt … Een Frans toilet en geen douche. We hebben onze hygiëne verzorgd door regelmatig te zwemmen in de zee. En het geld dat we besteedden aan een eigen cabine, hadden we ons ook kunnen besparen. Die lag naast de motor en het was er bloedheet. We hebben dus maar op het dek geslapen.”

  FarmFun Bali is er niet van gekomen?

  Mathijs: “Neen, maar wel bijna. Alla, FarmFun Maleisië toch. Daar raakte ik aan de praat met een uitbater van een populair hostel. Het was een hele uitdaging om hem uit te leggen wat mijn job inhoudt, want een teambuilding kennen ze daar niet. Bovendien sprak de man gebroken Engels. Maar toen hij eindelijk het concept doorhad – ik had hem filmpjes laten zien – was hij heel geïnteresseerd en wilde hij het concept ook in Maleisië uitrollen. Ik ben er tot op de dag van vandaag van overtuigd dat hij het meende. Misschien toch eens melden aan Patrick (lacht).”

  Jullie hebben ook een bijzondere afspraak rond woon-werkverkeer …

  Mathijs: “We wonen beiden op een kwartiertje fietsen van hier. Toch kwamen we vaak met de auto. Dus hebben we afgesproken om met de fiets te komen. Dat is gezonder én goedkoper.”

  Jonas: “Wie niet met de fiets komt, moet 2 euro in onze spaarkoe steken. Als die vol zit, gaan we met de opbrengst een pintje drinken. De vorige keer dat ik dat met Mathijs gedaan heb, zat ik enkele maanden later in Bali. Ik ben benieuwd wat deze keer het resultaat zal zijn (lacht).”

  Jonas_Mathijs-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • FarmFun Poperinge: Farmidabele teambuildings in de Westhoek

   04-06-2020
  • Corona-update

   28-04-2020
  • 5 tips om met je team verbonden te blijven

   15-04-2020