• Terug naar nieuws

  Wat maakt een teambuilding doeltreffend?

  Wat maakt een teambuilding doeltreffend?

  Teambuilding kent veel vormen, van een gezellig uitstapje tot een inspirerende sessie die echt voordelen oplevert voor je team en organisatie. Maar wat is nu een goede teambuilding? We leggen het uit in 10 punten.

  1. Het team inspireren

  Een goede teambuilding heeft de kracht om je team op allerlei manieren te inspireren. Het kan zorgen voor beter begrip tussen teamleden, effectievere communicatie, verbeterde samenwerking, het ontdekken van sterke en verbeter-punten, het bereiken van doelen en het stimuleren van creatief en out-of-the-box denken.

  2. Inzicht

  Teambuilding buiten de werkomgeving biedt waardevolle inzichten, aangezien je een ander beeld krijgt van de communicatiepatronen binnen je team. Hoe is de mindset en houding van je teamleden individueel en onderling? Worden ze beïnvloed of gevoed door veronderstellingen? Wat kan beter en wat is goed? Met deze informatie kan je makkelijk aan de slag.

  3. Ervaren begeleiders

  Een geslaagde teambuilding vraagt om ervaren en enthousiaste begeleiders die flexibel zijn en weten om te gaan met verschillende reacties. Want niet iedereen staat te springen voor een teambuildingactiviteit. Het is een geweldige uitdaging om van de moeilijkste deelnemer de grootste fan te maken. Maar ook het tegenovergestelde is mogelijk, nl. de durfal en haantje de voorste types die wat ingetoomd dienen te worden. 

  Kies daarom voor een teambuilding met doorgewinterde begeleiders met kennis van communicatie en groepsdynamiek.


  4. Constructieve feedback

  Vaak weerspiegelen uitdagende activiteiten in de teambuilding wat er in werkelijkheid binnen het team gebeurt. Constructieve feedback na een activiteit is daarom van onschatbare waarde. Zowel voor de teamleden onderling als van en naar de leidinggevenden, en de begeleiders.


  5. Veiligheid en respect

  Naast fysieke veiligheid, wat vanzelfsprekend is, hechten we enorm veel waarde aan emotionele veiligheid en wederzijds respect. Zonder deze pijlers kan een teambuilding niet slagen. Je kunt bv. niemand verplichten om mee te doen aan bepaalde activiteiten, maar wel stimuleren en overtuigen. Want als de vibe niet goed zit, trekken deelnemers zich terug en dat kan de sfeer en de teambuilding verstoren.


  6. Iedereen betrekken

  Onze aanpak gaat verder dan alleen degenen die van nature het voortouw nemen. We besteden juist aandacht aan de meer ingetogen teamleden, die vaak niet zo luid aanwezig zijn. Ook zij verdienen een stem en zijn onmisbare schakels in het team.


  7. Samen bouwen

  Team Building zegt het eigenlijk al: we bouwen samen. Een succesvolle teambuilding versterkt het team en stimuleert de teamgeest. T.E.A.M. staat voor Together Everyone Achieves More!


  8. Individuele ontplooiing

  Een goede teambuilding probeert niemand te veranderen, maar moedigt teamleden aan om hun talenten te benutten. Want het draait niet alleen om groepssucces, maar ook om persoonlijke overwinningen.


  9. Actie ondernemen

  Hoewel inzichten belangrijk zijn, moeten er acties volgen na een teambuilding. Een geslaagde teambuilding motiveert tot actie en geeft het team verantwoordelijkheid voor de uitvoering ervan. Het begint alvast met een betere communicatie en cohesie.


  10. Fun!

  Teambuilding moet uitdagend zijn maar ook leuk en energiek, maak er daarom een feestje van. Het genereren van plezier en energie is een doel op zich. Ook de locatie van de teambuilding speelt hierin een rol. Kies daarom voor een uitdagende en inspirerende locatie


  Hoe kies je een goede teambuilding?

  Nu je overtuigd bent dat een teambuilding kan bijdragen tot betere prestaties en een betere teamgeest, wil je natuurlijk op zoek naar een goede teambuilding.  

  Bepaal vooraf wat het doel is van je teambuilding en stem de activiteit hierop af. Ga voor iets dat bij je past, maar durf ook een nieuwe uitdaging aan. Een goede teambuilding is trouwens een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt!

  Heb je inspiratie nodig? Vraag onze gratis inspiratiegids aan! 

  Inspiration Guide mockup

  Er is altijd een FarmFun in je buurt

  FarmFun is verspreid over heel Vlaanderen en diepgeworteld in elke Vlaamse provincie, maar intussen ook actief in Nederland. Wie de plak zwaait op elk van de boerderijen? Onze melkkoeien! Terwijl zij naar het hilarisch gestuntel van jou en je koe-llega's of vrienden kijken, bezorgen onze Chief Executive Farmers en onze spelbegeleiders jullie een farmtastische dag.

  onze locaties

  Meer farmtastisch nieuws

  • FarmFun opent achtste vestiging in Nederland!

   05-07-2023
  • Is een teambuilding verplicht?

   27-06-2023
  • Team Building: Ontdek de Kracht van Samenwerking!

   22-06-2023