• Terug naar nieuws

  De teamspirit verbeteren doe je met een teambuilding, toch?

  De-teamspirit-verbeteren-doe-je-met-een-teambuilding-toch-940x571

  Vraag aan hr-managers naar een manier om de teamspirit te verbeteren en je krijgt gegarandeerd te horen dat je op teambuilding moet gaan. Met z’n allen ontsnappen uit een escaperoom, gezellig samen koken, of verfbolletjes naar elkaar schieten, zou je team dichter bij elkaar brengen. Teambuildings zijn erg ingeburgerd op de werkvloer en lijken dé oplossing om de teamspirit goed te houden of te verbeteren. Maar klopt dat wel?

  De voorwaarden voor een betere teamspirit dankzij een teambuilding
  Het korte antwoord? Ja, natuurlijk! Samen dingen ondernemen, versterkt de onderlinge band. Een teambuilding zal de teamspirit dus verbeteren … tenminste, als ze aan deze vier voorwaarden voldoet:

  1. Iedereen moet goesting hebben

  Een teambuilding moet fun zijn voor iedereen. En dat wordt tijdens brainstormings nogal eens over het hoofd gezien. Het is heel leuk dat jij de teamspirit wilt verbeteren door iedereen van je team uit een ijzeren vogel te laten springen. Maar zorg ervoor dat je zeker weet dat Magda en Pierre ook goesting hebben om van de grond te gaan. Want als die liever hun voeten stevig op de grond houden, schiet je teambuilding zijn doel voorbij.

  2. Een andere kant van elkaar leren kennen is een must

  Wil je met je teambuilding de teamspirit verbeteren? Dan moet je een activiteit kiezen waarbij mensen een andere kant van elkaar leren kennen. Als bijvoorbeeld blijkt dat stoere teamleader John opeens ook niet staat te springen om tijdens een grotverkenning in het donker door het kleinste gaatje te kruipen, wordt hij meer ‘een van ons’ en komt het team dichter bij elkaar.

  3. No pressure is de rode draad

  De ideale teambuilding prikkelt mensen en haalt hen een beetje uit hun comfortzone. Maar dat betekent niet dat Magda en Pierre maar meteen uit het vliegtuig moeten springen of dat John zich door dat gaatje moet wurmen. De teambuilding zal vooral de teamspirit verbeteren als mensen geen sociale druk ervaren of grote angsten moeten overwinnen. Zoals eerder gezegd: het moet fun zijn voor iedereen.

  4. Ga voor een duurzaam effect

  Langetermijndenken is vaak een goed idee. En dat is het zeker als het gaat over je volgende teambuildingevent. Wil je duurzaam de teamspirit verbeteren? Dan moet je quick fixes à la ‘we zetten Petra en Marcel samen aan de afwasbak tijdens de kookworkshop, want dan moeten ze wel praten met elkaar’ vermijden. Een teambuilding moet meer zijn dan een gezellig uitje. Het moet mensen raken, verbinden en elkaar nog meer doen respecteren. Slaag je daarin? Dan maakt een teambuilding jouw team duurzaam sterker.

  Wil je een teambuilding organiseren die actieve en minder actieve medewerkers prikkelt? Wil je de teamspirit verbeteren en samen met je koe-llega’s komen koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen? Neem dan gerust contact met ons op.

  De-teamspirit-verbeteren-doe-je-met-een-teambuilding-toch-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • 5 originele teambuildingactiviteiten voor op kantoor

   27-04-2018
  • Hoe kan je teamvorming bevorderen?

   22-04-2018
  • FarmFun opent vestiging in Essen

   25-03-2018