• Terug naar nieuws

  Deze tips helpen griep voorkomen

  Griep

  De 'R' is weer in de maand en daarmee steekt de gevreesde griep zijn kop op. Wil je voorkomen dat je geveld wordt door deze ongenode gast? Hier zijn enkele handige tips om de griep te slim af te zijn!

  Koorts, buikpijn, braken, spierpijn, zware vermoeidheid en een verstopte neus, slechts enkele van de ongemakken die gepaard gaan met een griepinfectie. De boosdoener achter deze ziekte is het influenzavirus, dat zich nestelt in je keel. Gelukkig zijn er diverse manieren om te voorkomen dat dit virus jou te grazen neemt. Naast het naleven van de bekende basisregels, zoals niezen in je elleboog en frequent handen wassen, kunnen de volgende tips je helpen de griep buiten de deur te houden:

  1. Geniet van de buitenlucht: Wist je dat vitamine D gunstig is voor je weerstand? De zon is een natuurlijke bron van deze vitamine, aangezien je lichaam het aanmaakt wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Regelmatig naar de boerenbuiten gaan is dus een effectieve manier om gezond te blijven en de griep te slim af te zijn.

  2. Gezond eten en bewegen: Door op je eten te letten en regelmatig te bewegen, versterk je je immuunsysteem. Een gevarieerde voeding met voldoende zuivel voorziet je lichaam van belangrijke vitaminen, terwijl beweging zorgt voor een goede bloedcirculatie. Dit helpt voedingsstoffen efficiënt door je lichaam te transporteren en ondersteunt bovendien je lymfeklieren, waar witte bloedcellen virussen kunnen bestrijden voordat ze zich verspreiden.

  3. Voldoende drinken: Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal anderhalve liter water drinkt om gehydrateerd te blijven. Dit voorkomt uitdroging van je slijmvliezen, met name die in je neus, die een belangrijke barrière vormen tegen infecties door virussen.

  4. Voldoende slaap: Tijdens je slaap herstellen je lichaamscellen, waardoor ze beter in staat zijn om virussen en schadelijke bacteriën te bestrijden. Het is essentieel om zeven tot acht uur slaap per nacht te krijgen om je immuunsysteem te versterken.

  5. Stress vermijden: Stress plaatst je lichaam in de vecht-of-vluchtmodus, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar spieren om te kunnen vluchten. Hoewel dit nuttig kan zijn in levensbedreigende situaties, verwaarloost het je immuunsysteem, wat nadelig is als je ziekten wilt afweren. Probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken toe te passen.

  6. Ventilatie van je leefruimte: We hebben geleerd dat aerosolen een cruciale rol spelen in de verspreiding van griep, vooral tijdens de coronapandemie. Aerosolen zijn minuscule deeltjes die tot wel een kwartier in de lucht kunnen blijven zweven. Zorg voor goede ventilatie in je huis of werkplek en laat de ramen minstens een kwartier per dag openstaan om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  7. Vaccinatie voor risicogroepen: Ben je tot de risicogroepen behorende, zoals mensen ouder dan zestig of met onderliggende hart- of longaandoeningen? Dan kan een griepprik het verschil maken. Het verkleint de kans op ernstige complicaties aanzienlijk.

  Hopelijk brengt deze winter je door met deze handige tips om de griep buiten de deur te houden!

  Meer farmtastisch nieuws

  • Teambuilding op een vaste locatie: het geheim voor een zorgeloze en succesvolle dag!

   25-10-2023
  • FarmFun for business

   12-10-2023
  • Winterse Teambuildings met Cowzy Farm Vibes

   10-10-2023