• Terug naar nieuws

  Die blije gezichten geven ons elke keer veel energie

  die-blije-gezichten-geven-ons-elke-keer-veel-energie-940x571

  Of het ontstaan van FarmFun Essen in december 2017 een kerstmirakel was, laten we in het midden. Eén ding is zeker: er kwam een stal, een man en een vrouw, én wijze raad uit het Oosten aan te pas. 🙂 Mirakel of niet, hoog tijd om met franchisenemer Gitte terug te blikken op een jaar vol keikoe’le teambuildingactiviteiten, farmtastische kinderfeestjes en loeiende vrijgezellendagen!

  Hoe kijk je terug op dat eerste jaar?

  “Als een avontuur dat geëvolueerd is van ‘waar zijn we nu aan begonnen?’ naar ‘man, hoe leuk is dit?!’. In het begin kwam er heel wat op ons af. Alles was natuurlijk nieuw. We kregen goede ondersteuning van Caroline en Patrick van FarmFun Bocholt. Ze stonden altijd klaar om ons te helpen. Maar uiteindelijk moesten we er toch zelf voor zorgen dat alles vlot verliep tijdens de teambuildingactiviteiten, kinderfeestjes en vrijgezellendagen. Vooral alles op tijd klaar krijgen was een uitdaging. Beginnen met FarmFun-franchising was een sprong in het diepe die een verfrissende duik gebleken is.”

  Hoe hebben je kinderen dat eerste jaar ervaren?

  “Het is niet evident om een melkveebedrijf en FarmFun-franchising te combineren met een gezin. Dat vraagt veel planning én flexibiliteit van alle betrokkenen. Gelukkig hebben we drie zelfstandige kinderen. In het weekend – zeker tijdens de piekmaanden mei en juni – is het niet gemakkelijk om tijd voor hen te maken. Maar ze zijn het ondertussen gewoon. En we zorgen ervoor dat we tijdens de week genoeg qualitytime hebben.”

  Welke impact heeft FarmFun op jullie leven gehad?

  “Ons sociale leven is er sterk op vooruitgegaan. Hier komt natuurlijk heel wat volk over de vloer. Een melkveehouderij is leuk, maar koeien praten niet. 🙂 Aan de andere kant lopen er nu wel bijna altijd ‘vreemde’ mensen rond op ons erf. Daar moet je tegen kunnen.”

  “Dat we tijdens de meeste weekends groepen entertainen, betekent dat we soms een familiefeestje missen. Dat is jammer, maar het weegt niet op tegen de voordelen en het plezier dat een FarmFun-franchising met zich brengt.”

  Wat heeft je aangenaam verrast?

  “De positieve reacties van de collega-melkveehouders. Die vonden allemaal dat we met FarmFun ons bedrijf – en bij uitbreiding de landbouw – positief in de kijker zetten. Daarnaast was het effect van onze franchising op de buurt ook heel tof. Er zijn veel lokale bedrijven bij ons langsgekomen voor een teambuilding. Wij zijn ondertussen uitgegroeid tot lokale bekendheden. Als we ergens binnenkomen horen we weleens: ‘Daar zijn die van FarmFun’.

  Wat is het leukste aspect aan FarmFun-franchisenemer zijn?

  “Zonder enige twijfel de reactie van onze klanten. We zien hier vaak mensen met een klein hartje aankomen. Je ziet dat ze zich afvragen wat ze eigenlijk op dat melkveebedrijf komen doen. Maar na een paar spelletjes zie je hen helemaal openbloeien. En op het einde van de dag gaat iedereen goedgezind naar huis. Die blije gezichten geven ons elke keer veel energie.”

  Zou je de stap opnieuw zetten?

  “Ja. Zonder enige twijfel. Het was pittig en we hebben soms knikkende knieën gehad, maar het was allemaal de moeite waard. Wij kijken echt uit naar ons tweede jaar.”

  Zou je andere melkveehouders aanraden om ook met FarmFun te starten?

  “Ja, maar alleen als je sociaal bent, talent voor organisatie en planning hebt, en je bedrijf de nodige faciliteiten heeft. Franchising vraagt veel van je, maar geeft je ook veel voldoening. Voor ons is dat avontuur honderd procent meegevallen. En het wordt almaar leuker. Want ondertussen hebben we een goed gerodeerd team waardoor alles vlotter en met minder stress verloopt, en we nog meer tijd hebben voor de fun in onze naam. 🙂

  Heb je net zoals Gert en Gitte uit Essen interesse in een FarmFun-franchising? Neem dan een kijkje op deze pagina voor meer informatie.

  die-blije-gezichten-geven-ons-elke-keer-veel-energie-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Nancy Meers en 5 collega’s van campus HAST regelden een teambuilding voor 230 mensen bij FarmFun

   18-11-2018
  • Voel je koe-llega voor een dag

   15-10-2018
  • 5 tips om een succesvolle teamdag te organiseren

   28-09-2018