• Terug naar nieuws

  Voel je koe-llega voor een dag

  Caroline_Patrick-940x571

  Je collega hangt aan een levensgrote koeienstaart, terwijl jij de elastiek van uw kakapult – dat lees je goed – strak gespannen houdt. Kan jij de koe raken? Of wijkt het schot af op de collega die van links naar rechts zwaait? Op de teambuildingboerderij van FarmFun, het geesteskind van Caroline Van Dijck en Patrick Weltjens, is dit tafereel dagelijkse kost.  

  Midden in de velden van Bocholt kan u in ware boerderijstijl uw collega’s beter leren kennen. Dat van die boerderij mag je best letterlijk nemen. De terreinen van FarmFun worden geflankeerd door een melkveeboerderij waar Caroline en Patrick dagelijks nog om stipt 5.00u aan de uiers staan. Daarnaast kan FarmFun tot 300 personen tegelijkertijd laten grazen op hun teambuildingweides. Een gezellige drukte!

  “Het idee voor FarmFun is ontstaan toen er steeds meer interesse kwam voor ons gastenverblijf. We wilden dat niet uitbreiden, maar waren wel op zoek naar een andere uitdaging. Die kreeg een concrete invulling toen Caroline toevallig op een Nederlandse boerderij verzeild raakte waar ook animatie- en teambuildingactiviteiten worden georganiseerd”, vertelt Patrick.

  Caroline vult aan: “In eerste instantie richtten we ons op kinderfeestjes, maar al gauw kregen we de vraag van een klant of we dat ook met volwassenen deden. We zegden toe, de klant was erg tevreden en er volgde zelfs een tweede boeking. Toen ging de bal aan het rollen!”

  Boerderijbeleving

  In 2015 nam het koppel een specialist onder de arm en werkten ze een volledig activiteitenprogramma uit op maat van bedrijven. “De boerderijbeleving moest daarbij wel steeds centraal staan. Hier zal je zeker niet de grote luxe ervaren, maar dat hoort ook zo op een boerderij. Je moet het hooi in de schuur voelen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn”, zegt Caroline.

  De opdrachten, spelen en inkleding van het domein liegen er niet om. Op het ene moment bedien je de kakapult, terwijl je niet veel later met een eigenzinnige vierwieler de veestallen binnenstormt om levensechte koeien van water te voorzien. Patrick toont tijdens de rondleiding bovendien trots zijn nieuwste aanwinst: het zaadcelspel. Een kronkelende metalen constructie waar je zaadcellen naar de baarmoeder moet loodsen. Je kan het koppel en hun team alvast geen gebrek aan creativiteit verwijten.

  Koe-llega’s

  De activiteiten van FarmFun zijn opgedeeld in drie pijlers: FarmFun for Kids, FarmFun for Friends en FarmFun for Business. “We leggen in onze bedrijfsvoering steeds meer de focus op die laatste pijler. Met de Farm Trophy hebben we een teambuildingactiviteit die denken en doen op een speelse manier combineert. Sinds vorig jaar bieden we ook de FarmFun Challenge aan. Daar ligt de nadruk op het doe-aspect”, vertelt Patrick.

  “Op het einde van de rit willen we dat iedereen tevreden is met zijn bijdrage aan het eindresultaat. We willen dat collega’s van een bedrijf zich voor een dagje koe-llega’s voelen. Door superleuke denk- en doe-opdrachten krijg je meer teamgeest en ga je nog beter met elkaar koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen”, verduidelijkt Caroline op een koe-mische manier.

  Franchise

  Het enthousiasme, de gevatte humor en de woordspelingen kenmerken de bedrijfscultuur, of liever de boerderijcultuur, van FarmFun. “We hebben een keigoed team”, benadrukt Caroline. “Het zijn opgewekte personen die meedenken en iedereen op sleeptouw nemen. Dat heb je nodig voor hetgeen we doen.”

  Wanneer we naar de koe-komst vragen, windt Caroline er geen doekjes om. “We willen uitbreiden. En uitpakken met een succesvolle FarmFun in elke provincie” Patrick kijkt op zijn beurt over de grenzen. “We richten ons momenteel nog te weinig op het buitenland. Daar liggen nog mogelijkheden. Eindhoven is bijvoorbeeld maar een half uurtje rijden. Ze zeggen vaak dat we hier in het niemandsland wonen, maar eigenlijk is dit geografisch gezien toch het centrum van Europa”, glimlacht hij.

   

  Tekst: Voka Tribune

  Caroline_Patrick-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • 5 tips om een succesvolle teamdag te organiseren

   28-09-2018
  • Een mislukte teambuilding is geen optie bij FarmFun!

   04-09-2018
  • Teambuildingactiviteiten: niet kort, wel bonding

   20-08-2018