• Terug naar nieuws

  Teambuildingactiviteiten: niet kort, wel bonding

  Teambuildingactiviteiten.-niet-kort-wel-bonding-940x571

  Hadden we bij FarmFun voor een carrière gekozen als charmante undercoveragenten … dan was onze codenaam zonder enige twijfel Bonding. 🙂 Want als er iets is waar we nóg meer over weten dan over koeien, dan is het wel over teambuildingactiviteiten die voor een sterke bonding zorgen tussen collega’s.

  Bijna … maar niet helemaal

  Teambuilding is vooral succesvol als er ook aan teambonding gedaan wordt. Die twee termen zijn verwant, maar geen synoniemen. Het is zoals een os en een stier. Ze lijken op elkaar, maar de ene heeft net dat tikkeltje meer dan de andere – zoek dat maar eens op als je niet zo thuis bent in runderterminologie. 😉

  Samenwerking en onderlinge relaties

  Teambuildingactiviteiten zijn groepsactiviteiten die erop gericht zijn om de samenwerking tussen de leden van een team te vergroten om zo meer efficiëntie te creëren. Meestal zit er een competitie-element in en moet er een gezamenlijk doel bereikt worden. Teambonding ligt in het verlengde van teambuilding, maar zit in een iets meer ontspannen, stressvrije sfeer. De focus gaat naar:

  • een versterking van de onderlinge relaties tussen collega’s
  • meer samenhorigheid
  • een betere groepsdynamiek

  Versterkend effect

  Teambonding werkt dus op een ander niveau dan teambuilding. Daarom waken we er bij FarmFun altijd over dat onze teambuildingactiviteiten ook de teambonding stimuleren. Want die twee versterken elkaar enorm.

  Onze challenges, spellen en competitie-elementen bevorderen de samenwerking en teamspirit en builden het team. Het gezellige keuvelmoment – wij noemen het ook wel koe-coonen – waarbij je samen geniet van lekkere farmfood en heerlijke drankjes, zorgt voor de bondingfactor.

  Ook op kantoor

  Net zoals je leuke teambuildingactiviteiten op kantoor kunt houden, is het heel eenvoudig om op je werkplek aan teambonding te doen. Samen lunchen, toffe gebeurtenissen zoals verjaardagen of geboortes vieren, of de week afsluiten met een drankje en wat versnaperingen zijn maar enkele voorbeelden. Laat je creativiteit gerust de vrije loop. Heb je een origineel teambondingevent in jouw bedrijf? We zijn benieuwd! Dus laat het ons zeker weten.

  Afsluiten doen we graag met een kleine tip: je kantooromgeving af en toe verlaten – en bijvoorbeeld de gezonde Bocholtse of Essense buitenlucht komen inademen 😉 – blijkt wel het beste te werken voor sterkere banden tussen collega’s.

  Teambuildingactiviteiten.-niet-kort-wel-bonding-940x571

  Ben je op zoek naar onvergetelijke teambuildingactiviteiten die ook uitblinken in teambonding? Kom dan met je koe-llega’s koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen bij FarmFun. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

  Meer farmtastisch nieuws

  • Een teambuilding in kleine groep? Ja, natuurlijk!

   05-07-2018
  • Wie is belangrijk voor je employer branding?

   29-05-2018
  • Tevreden werknemers kun je kweken!

   18-05-2018