• Terug naar nieuws

  Een teambuilding in kleine groep? Ja, natuurlijk!

  teambuilding-in-een-kleine-groep-940x571


  Het zou het lijstje kunnen zijn dat de makers van de puzzelronde in De Slimste Mens ter Wereld samenstellen rond het item ‘teambuilding’. En gelijk hebben ze. Of toch voor 75 procent. Want je kunt het van ons als specialist in farmtastische teambuildingactiviteiten met een ongeëvenaard fungehalte aannemen: ook een teambuilding in kleine groep is een absolute aanrader!

  Aantallen zijn onbelangrijk

  We horen in de wandelgangen – en in het veld 😉 – weleens dat managers of leidinggevenden twijfelen om een teambuilding te organiseren voor een team dat maar uit enkele leden bestaat. Jammer! Want een goed gekozen teambuilding kan de samenhorigheid van élk team vergroten, ongeacht het aantal leden.

  Het is een teambuilding, géén date

  Laten we wel afspreken dat een team uit minstens drie leden bestaat. Zo voorkomen we dat je onterecht van een office romance verdacht wordt. Want probeer maar eens aan de mensen van de andere departementen duidelijk te maken dat je uitstapje met je ene collega geen date maar een teambuilding was. Om van het thuisfront nog maar te zwijgen. 😉

  Op stap met een andere

  Ben je maar alleen of met z’n tweeën? Probeer dan op teambuilding te gaan met het departement waar je het meeste contact mee hebt of het vaakst mee samenwerkt. Dat zal jullie samenwerking nog verbeteren.

  Dat wist ik niet!

  Een teambuilding laat je toe om je collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Zelfs al ben je maar met een kleine groep collega’s, je ontdekt op een teambuilding altijd aspecten van elkaar die je nog niet kende. En hoe kleiner de groep, hoe groter de kans dat jullie elkaar allemaal beter leren kennen, en niet gewoon die enkele collega’s met wie je een spel gespeeld hebt. De ‘dat wist ik niet’-momentjes zijn tijdens een teamuitje heel populair. Het gevolg? Jullie zullen nog meer respect hebben voor elkaar en jullie band zal verstevigen. En dat is alleen maar goed voor de arbeidsvreugde en de productiviteit.

  Een teambuilding vóór de teambuilding

  Nog een voordeel van een teambuilding in kleine groep? Je kunt iedereen bij de organisatie betrekken. Dat is dubbele winst: je voorkomt dat de traditionele pretbederver die je in elke groep hebt – je weet wie we bedoelen 😉 – zich rustig kan verschuilen om vervolgens je idee af te ketsen, én je doet aan teambuilding vóór de eigenlijke teambuilding.

  Wil je als kleine groep een onvergetelijke teambuilding beleven? Kom dan met je collega’s koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen bij FarmFun. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

  teambuilding-in-een-kleine-groep-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Wie is belangrijk voor je employer branding?

   29-05-2018
  • Tevreden werknemers kun je kweken!

   18-05-2018
  • Een avontuurlijke teambuilding voor de medewerkers van De Barrier en ’t Driessent

   18-05-2018