• Terug naar nieuws

  5 tips om een succesvolle teamdag te organiseren

  5-tips-om-een-succesvolle-teamdag-te-organiseren-940x571

  Met uitzondering van wat geld inzetten op een occasionele ‘schijt je rijk’-wedstrijd – we kennen nu eenmaal iets van koeien 😉 – is gokken niet aan ons besteed. Toch durven we te wedden dat de organisatie van de jaarlijkse teamdag je weer heel wat stress, hoofdpijn en klamme handjes opgeleverd heeft. Want een succesvolle teamdag organiseren is geen koud kunstje. Daarom geeft FarmFun je als teambuildingspecialist graag vijf praktische en superefficiënte tips.

  1. Steek de koppen bij elkaar

  Yep, je hebt ervaring in teamdagen organiseren. En je barst ongetwijfeld ook van de ideeën. Maar met twee weet je altijd meer dan alleen. Om nog maar te zwijgen over de schat aan informatie die je krijgt als je een brainstorm met je team houdt. Ben je op zoek naar een activiteit voor je teamdag ? Betrek je team daar dan in. Dat levert niet alleen verfrissende ideeën op, maar het vergroot ook de motivatie om deel te nemen.

  2. Ga voor KISS

  Nee, niet de glamrockband uit de jaren zeventig – al kan hun muziek wel inspirerend werken – maar het principe Keep It Simple Stupid. Een inwijding in luchtacrobatie of een geblinddoekte groepsbungeesprong kan leuk zijn, maar waarschijnlijk houden een aantal koe-llega’s de voeten liever stevig op de grond. De eenvoudigste concepten zijn vaak het sterkst. Serveer de klassiekers dus niet op voorhand af, maar weerhoud ze als optie als je team daarvoor interesse toont.

  3. Trek eropuit

  Hoe tof, dynamisch en innovatief je kantooromgeving ook is, een teamdag is zoveel leuker als je hem ‘extern’ organiseert. Verandering van spijs – hoe lekker die ook is – doet eten, weet je wel. En je hoeft heus niet over een enorm budget te beschikken om eropuit te kunnen trekken. Met wat creativiteit en goede wil kom je al een heel eind. Al ooit aan een teamdag op een boerderij gedacht bijvoorbeeld? 😉

  4. Denk na over de groepsindeling

  Heb je een groot team en is het aangewezen om je medewerkers voor de teamdag in groepen te verdelen? Laat hen dan niet zelf kiezen met wie ze in de groep gaan. Want dan zullen Carla, Janine en Freddy die altijd samen optrekken ook op de teamdag samenhokken en zo de kans missen om andere koe-llega’s beter te leren kennen.

  Goed om te weten: bij FarmFun organiseren we zowel teamdagen voor kleine als grote groepen. Of je nu met 10 of 250 personen afzakt naar Bocholt of Essen, de verwelkoming zal even hartelijk zijn!

  5. Evalueer en deel

  Zit je teamdag erop? Vergeet dan niet om hem te evalueren. Plan een soort debriefing met een aantal medewerkers. Dat levert je nuttige informatie op voor de organisatie van de volgende teamdag. Heeft je teamdag leuke foto’s opgeleverd? Deel die dan ook met je koe-llega’s. Fun gegarandeerd!

  Hou de positieve vibe van de teamdag ook zo lang mogelijk vast. Er zijn heel wat leuke teambuildingactiviteiten die je op kantoor kunt doen en die je team het hele jaar door dichter bij elkaar brengen.

  Heb je vragen over de organisatie van een teamdag? Of wil je een teamdag organiseren waarbij je koe-llega’s intens met elkaar koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer info.

  5-tips-om-een-succesvolle-teamdag-te-organiseren-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Een mislukte teambuilding is geen optie bij FarmFun!

   04-09-2018
  • Teambuildingactiviteiten: niet kort, wel bonding

   20-08-2018
  • Een teambuilding in kleine groep? Ja, natuurlijk!

   05-07-2018