• Terug naar nieuws

  Een teamuitje waar zelfs grumpy enthousiast van wordt!

  Teamuitje-940x571 (1)

  Als werkgever investeer je met plezier in een leuk teamuitje voor je medewerkers. Want met een teamuitje breng jij je team nog dichter bij elkaar en draag je bij tot het professionele welbevinden van je mensen. En dat is niet alleen goed voor hen, maar ook voor je bedrijf. Want gelukkige medewerkers die zich thuis voelen in hun team en het bedrijf zijn flexibeler, loyaler én efficiënter.

  Tips van een specialist

  Een teamuitje heeft alleen het gewenste effect als je medewerkers er enthousiast over zijn. En dat is – laten we eerlijk zijn – niet altijd het geval. Dat komt omdat je team een verzameling van individuen is, met elk hun eigen karakter, wensen en likes.

  Wil je de kans vergroten op een krachtig en geslaagd teamuitje waar zelfs grumpy enthousiast van wordt? Dan helpen wij jou als ervaren organisator van teamuitjes graag met enkele tips:

  1. Vraag vooraf input aan je medewerkers

  Een van de meestgehoorde kreten van een teamuitjescriticus? “Hadden ze niets anders kunnen bedenken?”

  Een uitspraak die je voorkomt door je medewerkers zelf om ideeën voor een teamuitje te vragen. Daarmee sla je meerdere vliegen in één klap:

  • Je creëert betrokkenheid.
  • Je hoeft niet meer alleen op zoek te gaan naar een toffe teambuilding.
  • Je voorkomt de kritiek van grumpy … want die heeft de kans gehad om een bijdrage te leveren.

  Krijg je meerdere goede ideeën aangereikt? Eer dan het democratische principe en organiseer een leuke ouderwetse poll.

  2. Doe het tijdens de werkuren

  Organiseer je het teamuitje tijdens de werkuren? Dan zijn twee dingen zeker: het enthousiasme om deel te nemen zal veel groter zijn dan bij een teamuitje ’s avonds of in het weekend, én je scoort bij je medewerkers. Want die zullen je geste erg appreciëren.

  3. Ken je pappenheimers

  Een teamuitje is alleen leuk als iedereen kan bijdragen. Kies daarom voor een activiteit waarbij iedere medewerker een rol kan spelen. Ken dus je pappenheimers.

  Ook medewerkers die minder mobiel zijn, op het punt staan om te bevallen, of sportief geen hoge toppen scheren, moeten fun beleven.

  Dat betekent niet dat je moet gaan voor passieve teamuitjes, zoals een stadswandeling of museumbezoek. Want er bestaan ook dynamische activiteiten waarvoor een team fysieke paraatheid en brains nodig heeft. Denk maar aan een teamuitje op een belevingsboerderij. 😉

  4. Denk aan de innerlijke mens

  Het vooruitzicht op een lekkere maaltijd kan het enthousiasme voor je teamuitje ook boosten. Het is geen must, maar samen tafelen kan de perfecte afsluiter van je teambuilding vormen. Samen genieten van lekker eten en napraten over een leuke teambuildingactiviteit vergroot de samenhorigheid. En vergeet ook niet dat een maaltijd op kosten van ‘de baas’ altijd extra lekker smaakt! 

  Lees ook onze andere blogs over teambuilding:

  Wil je een teamuitje organiseren dat zelfs een glimlach op het gezicht van grumpy tovert? Kom dan naar FarmFun! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

  Teamuitje-940x571 (1)

  Meer farmtastisch nieuws

  • Verslag bedrijfsuitje Komma

   11-06-2019
  • De ideale locatie voor je teambuilding? Een boerderij!

   11-04-2019
  • Een straffe employer brand is teamwork!

   11-04-2019