• Terug naar nieuws

  Een originele teamuitstap … en andere tips om je team te motiveren

  1201948448523413.BezllAmSozXCGGM9QW3B_height640

  Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Een cliché dat zo belegen is als boerenkaas uit de vorige eeuw. Maar wel een cliché dat zo waar is als een van die honderden prachtexemplaren uit onze stal (lees: een koe 😃). Als leidinggevende sta je voor de opdracht om je team gemotiveerd en gefocust te houden. Een hele opgave, want mensen zijn nu eenmaal complexe wezens. Maar dankzij onze tips is die opgave niet langer een mission impossible.

  1. Creëer een aangename werkomgeving

  Je hebt ongetwijfeld medewerkers die houden van een kantooromgeving die hip en trendy was in pakweg 1972. Maar de kans is groot dat de overgrote meerderheid van je teamleden liever in andere omstandigheden bijna acht uur van hun dag doorbrengen. Creëer daarom een aangename werkomgeving met uitstraling. En verlies ook het fysieke welbevinden niet uit het oog. Ergonomische stoelen en bureaus, een departementscultuur met respect voor (lunch)pauzes, en een indeling die beweging (en contact) stimuleert, dragen bij tot de teamgeest.

  Wist je trouwens dat je ook op kantoor superleuke teammomenten kunt organiseren? Lees zeker onze blog ‘5 originele teambuildingactiviteiten voor op kantoor’.


  2. Voorzie de nodige tools en omkadering

  Er is niets zo nefast voor de motivatie en de gedrevenheid van je medewerkers als een gebrek aan middelen en omkadering. Zorg er daarom voor dat je mensen over de nodige apparatuur beschikken om hun taken vlot te kunnen uitvoeren. Een goede digitale infrastructuur zal bovendien de samenwerking stimuleren. Geef je teamleden ook de kans om hun talenten te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Zo kunnen ze – zelfs in hun functie – groeien in wat hen voldoening oplevert.

  Een opleiding koppelen aan een teamevent? Bij FarmFun kan het! Ontdek onze accommodatiemogelijkheden.


  3. Stel realistische teamdoelstellingen voorop

  Samen werken aan een gemeenschappelijk doel is ideaal om de motivatie en de samenhorigheid te vergroten. Geef je team realistische uitdagingen en stel een beloning in het vooruitzicht. Dat hoeft heus geen dure incentive te zijn. Een lekkere traktatie of een tegenprestatie die je teamleden mogen kiezen, werkt ook. En vergeet natuurlijk niet om regelmatig individuele schouderklopjes te geven.

  Over teambuilding en teambonding lees je trouwens alles in onze blog ‘Teambuildingactiviteiten: niet kort, wel bonding’.


  4. Wees origineel

  Verandering van spijs doet eten. Als je team altijd in dezelfde omstandigheden dezelfde taken moet uitvoeren, is de kans groot dat ze de automatische piloot inschakelen. Hou daarom eens een vergadering op een verrassende locatie of organiseer een jobwisseldag. Fun en positieve vibes gegarandeerd!

  Eens vergaderen in een huifkar en ondertussen de frisse buitenlucht opsnuiven? We make it happen!


  5. Organiseer een teamuitstap

  Een ouwe maar een gouwe. Een teamuitstap is en blijft – ook in kleine groep – een goede manier om de motivatie in je team te vergroten en je teamleden dichter bij elkaar te brengen. Vooral als je vanaf het eerste moment je medewerkers betrekt bij de organisatie. Zo weet je zeker dat het draagvlak voor de teamuitstap groot is, en dat je teamleden met plezier zullen deelnemen.

  Je leest meer over de voorbereiding van de perfecte teamuitstap in onze blog ‘5 tips om een succesvolle teamdag te organiseren’. Succes!


  Wil je een originele teamuitstap organiseren waarbij je collega’s koe-llega’s worden en tijdens een farmtastische dag vol fun met elkaar koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen? Neem dan zeker contact met ons op.

  1201948448523413.BezllAmSozXCGGM9QW3B_height640

  Meer farmtastisch nieuws

  • Waarom Coca Cola het verlof niet inzet met FarmFun

   23-05-2022
  • Over sociaal beest Dorien, spelbegeleider @ FarmFun Geel

   12-05-2022
  • Zo zorg je ervoor dat je team gemotiveerd blijft

   26-04-2022