• Terug naar nieuws

  FarmFun serveert: het recept voor een gesmaakte teambuildingactiviteit DEEL

  FarmFun_Blog_Het-recept-voor-gesmaakte-teambuildingactiviteit_KM_SR_ML-940x571

  Ben jij de kok die het teambuildingmenu voor je collega’s samenstelt? Dan sta je voor een grote uitdaging. Want je collega’s zijn allemaal individuen met hun eigen voorkeuren en persoonlijkheden. Een teambuildingactiviteit vinden die iedereen apprecieert, lijkt daardoor misschien een mission impossible. Het goede nieuws? Als specialist in teambuildingactiviteiten geeft FarmFun je graag het recept voor een gesmaakte teambuilding.

  Ingrediënt 1: een kilo competitief element

  Mensen zijn en blijven competitief ingesteld. Ja, ook die collega’s die beweren dat ze geen greintje winnaarsmentaliteit in zich hebben. De drang om te winnen kan meer of minder prominent zijn, maar iedereen heeft hem. Dat komt omdat we vroeger die drang om de beste te zijn nodig hadden om te overleven. Zorg er dus voor dat je teambuildingactiviteit een competitief element bevat. Idealiter een ludiek competitief moment. Zo vind je gemakkelijker aansluiting bij die collega’s bij wie de ‘We are the champions’-hymne wat minder luid klinkt.

  Ingrediënt 2: een stevige brok samenwerking

  Het doel van een teambuildingactiviteit is om de samenhorigheid tussen de collega’s te vergroten en ervoor te zorgen dat ze elkaar op een andere manier leren kennen. En daar is geen betere manier voor dan samen te werken aan iets dat mijlenver van de werkcontext staat. Niets is zo goed voor de samenhorigheid als de hoofden bij elkaar steken en ‘united’ een probleem oplossen. Zeker als de oplossing voor het probleem meerdere vaardigheden vereist, is de samenwerking een echte boost voor de samenhorigheid van je team, want iedereen zal een bijdrage kunnen leveren.

  Ingrediënt 3: een grote ton fun

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. En een teambuildingactiviteit zonder happy faces is die naam niet waardig. Dat betekent niet dat de deelnemers met buikpijn van het lachen na de teambuildingactiviteit naar huis moeten keren, maar een teambuildingactiviteit moet een hoog fungehalte hebben. Wat dat concreet betekent, hangt van je teamleden af. De ene vindt het al hilarisch om gewoon de baas in korte broek te zien, terwijl de andere pas na een vintage Urbanusachtig tafereel een glimlach tevoorschijn tovert.

  Ingrediënt 4: een paar snuifjes variatie

  Zelfs de tofste teambuildingactiviteit wordt saai als je ze de hele dag moet doen. Zorg daarom voor variatie in je teambuilding. Voorzie doe- en denkactiviteiten, rustige en energieke spellen, en creatieve en ‘gewone’ opdrachten, zodat iedereen zijn gading vindt.

  Ingrediënt 5: een vleugje toeval

  Is je groep heel groot of heb je een teambuildingactiviteit gekozen waarbij het nodig is om je team in kleinere groepjes op te delen? Laat de deelnemers dan niet zelf kiezen met wie ze in de groep gaan. Mensen zijn gewoontedieren en blijven graag in de comfortzone van de collega’s die ze al goed kennen. Laat het lot de groepsindeling bepalen en probeer ook daar een funelement in te verwerken.

  Lees ook onze andere blogs over teambuilding:

  Heeft dit artikel je allerminst gerustgesteld en heb je het gevoel dat je nooit een gesmaakte teambuildingactiviteit kunt organiseren die ál deze ingrediënten bevat? Neem dan gerust contact met ons op voor een teambuilding bij FarmFun. Want onze teambuildingactiviteiten houden zich niet alleen aan dit recept … je kunt ze ook op maat laten kruiden!

  FarmFun_Blog_Het-recept-voor-gesmaakte-teambuildingactiviteit_KM_SR_ML-940x571

  Meer farmtastisch nieuws

  • Een teamuitje waar zelfs grumpy enthousiast van wordt!

   02-07-2019
  • Verslag bedrijfsuitje Komma

   11-06-2019
  • De ideale locatie voor je teambuilding? Een boerderij!

   11-04-2019